Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
i smażyć 6 - 7 minut z każdej strony. Kotlety odwracać szerokim nożem lub specjalną łopatką, gdy ładnie zrumienią się na jednej stronie. Usmażone składać do płaskiego rondla z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu, skropić z wierzchu zimną wodą., przykryć. Utrzymywać jeszcze w ten sposób na niewielkim ogniu (najlepiej położyć pod garnek azbestową siatkę) 10 - 15 minut.
W czasie smażenia kotletów można ugotować ziemniaki i przyrządzić surówkę.

Z CZEGO SURÓWKĘ?
Z SAŁATY, PORA I PAPRYKI
1 duża główka sałaty, 1 duży por, 1 - 2 strąki marynowanej papryki, 3 łyżki oleju sojowego, pół płaskiej łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku, sok z pół cytryny, łyżka
i smażyć 6 - 7 minut z każdej strony. Kotlety odwracać szerokim nożem lub specjalną łopatką, gdy ładnie zrumienią się na jednej stronie. Usmażone składać do płaskiego rondla z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu, skropić z wierzchu zimną wodą., przykryć. Utrzymywać jeszcze w ten sposób na niewielkim ogniu (najlepiej położyć pod garnek azbestową siatkę) 10 - 15 minut.<br>W czasie smażenia kotletów można ugotować ziemniaki i przyrządzić surówkę.<br><br>&lt;tit1&gt;Z CZEGO SURÓWKĘ?<br>Z SAŁATY, PORA I PAPRYKI&lt;/tit1&gt;<br>1 duża główka sałaty, 1 duży por, 1 - 2 strąki marynowanej papryki, 3 łyżki oleju sojowego, pół płaskiej łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku, sok z pół cytryny, łyżka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego