Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 38
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
odchyleniem.
Kiedy z moim byłym wierzycielem wyczerpaliśmy temat zup rybnych, przenieśliśmy swe skupienie na dania mięsne.
Od razu spodobało się nam to, że lubią tam baraninę, która dobrze przyrządzona jest nie lada specjałem. Cały udziec barani kosztuje 50 zł/kg, niemało, ale to porcja na kilka osób. Dalej idzie zwijaniec barani za 15 zł, a z innych mięs schab z grilla z pieczarkami á 13 zł, szaszłyk z polędwicy - 14 zł, schab ze śliwkami 13 zł, placek Polany z dodatkami w cenie 15 zł, pstrąg po młynarsku 5 zł/10 dkg. Można zamówić całe prosię pieczone, faszerowane kaszą też 50 zł
odchyleniem.<br>Kiedy z moim byłym wierzycielem wyczerpaliśmy temat zup rybnych, przenieśliśmy swe skupienie na dania mięsne.<br>Od razu spodobało się nam to, że lubią tam baraninę, która dobrze przyrządzona jest nie lada specjałem. Cały udziec barani kosztuje 50 zł/kg, niemało, ale to porcja na kilka osób. Dalej idzie &lt;orig&gt;zwijaniec&lt;/&gt; barani za 15 zł, a z innych mięs schab z grilla z pieczarkami á 13 zł, szaszłyk z polędwicy - 14 zł, schab ze śliwkami 13 zł, placek Polany z dodatkami w cenie 15 zł, pstrąg po młynarsku 5 zł/10 dkg. Można zamówić całe prosię pieczone, faszerowane kaszą też 50 zł
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego