Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 22
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
12,5 zł, knedel wątrobiany z kapustą kwaszoną i pieczonymi ziemniakami za 15 zł, golonkę po bawarsku z püre z grochu aż za 29,5 zł (flagowe danie bawarskie!), soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym 22 zł, pieczoną karkówkę wieprzową w sosie piwnym + knedel bawarski 21,5 zł, sztukę mięsa po monachijsku w sosie chrzanowym za 18 zł, itp. itd.
Przepiłem piwem nadmiar śliny, która napłynęła mi po lekturze tej części karty i zamówiłem soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej. W ogóle czy zauważacie
12,5 zł, knedel wątrobiany z kapustą kwaszoną i pieczonymi ziemniakami za 15 zł, golonkę po bawarsku z &lt;foreign&gt;püre&lt;/&gt; z grochu aż za 29,5 zł (flagowe danie bawarskie!), soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym 22 zł, pieczoną karkówkę wieprzową w sosie piwnym + knedel bawarski 21,5 zł, sztukę mięsa po monachijsku w sosie chrzanowym za 18 zł, itp. itd.<br>Przepiłem piwem nadmiar śliny, która napłynęła mi po lekturze tej części karty i zamówiłem soczysty karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej. W ogóle czy zauważacie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego