Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
upływie około 30 minut do mięsa dolej wino i dodaj pozostałe śliwki. Kontroluj co jakiś czas, czy potraw nie przywiera do naczynia i nie przypala się.
Po upieczeniu schab odstaw do ostudzenia. Następnie pokrój go w plastry, wyłóż na półmisek. Mięso możesz udekorować owocami z puszki - na przykład mandarynkami albo brzoskwiniami - zieloną sałatą i cząstkami pomidorów.
RADA: resztki pieczonego schabu możesz wykorzystać na przykład do przygotowania zapiekanki z ziemniaków albo makaronu.
DOBRE RADY
MIĘSO
POLĘDWICA KSIĄŻĘCA

Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki
upływie około 30 minut do mięsa dolej wino i dodaj pozostałe śliwki. Kontroluj co jakiś czas, czy potraw nie przywiera do naczynia i nie przypala się.<br>Po upieczeniu schab odstaw do ostudzenia. Następnie pokrój go w plastry, wyłóż na półmisek. Mięso możesz udekorować owocami z puszki - na przykład mandarynkami albo brzoskwiniami - zieloną sałatą i cząstkami pomidorów.<br>RADA: resztki pieczonego schabu możesz wykorzystać na przykład do przygotowania zapiekanki z ziemniaków albo makaronu.<br>DOBRE RADY<br>MIĘSO<br>POLĘDWICA KSIĄŻĘCA<br>&lt;gap&gt;<br>Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego