Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy produktów spożywczych
Rok: 2000
pory opierało się na doświadczeniu warzelników, zmieniło się w bacznie obserwowany i naukowo opisany proces. Wyspecjalizowane laboratoria miały za zadanie kontrolować składniki, które trafiały do browaru, i sprawdzać jakość półproduktów. Do nich należała również dbałość o to, by Pilsner Urquell nie stracił nic ze swoich wybornych walorów.
Jak to onegdaj bywało
Z pracą w browarze związane były pewne historyczne już dzisiaj - ze względu na nowoczesne sposoby produkcji - zawody. Mistrz słodowy produkował słód z jęczmienia lub pszenicy. Ziarno rozsypywano na betonowej podłodze, polewano je wodą aż do momentu zakiełkowania. Proces namaczania wymagał nie lada ostrożności, gdyż ziarno mogło łatwo spleśnieć. Mistrz słodowy
pory opierało się na doświadczeniu warzelników, zmieniło się w bacznie obserwowany i naukowo opisany proces. Wyspecjalizowane laboratoria miały za zadanie kontrolować składniki, które trafiały do browaru, i sprawdzać jakość półproduktów. Do nich należała również dbałość o to, by Pilsner Urquell nie stracił nic ze swoich wybornych walorów. <br>&lt;hi&gt;Jak to onegdaj bywało&lt;/&gt; <br>Z pracą w browarze związane były pewne historyczne już dzisiaj - ze względu na nowoczesne sposoby produkcji - zawody. Mistrz słodowy produkował słód z jęczmienia lub pszenicy. Ziarno rozsypywano na betonowej podłodze, polewano je wodą aż do momentu zakiełkowania. Proces namaczania wymagał nie lada ostrożności, gdyż ziarno mogło łatwo spleśnieć. Mistrz słodowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego