Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na puree dodając jednocześnie
mleko, pozostałą oliwę i szczyptę gałki muszkatołowej.
Wyłożyć ziemniakami puree dno i boki żaroodpornego naczynia, a na nich pośrodku ułożyć duszonego kurczaka.
Ziemniaki i kawałki mięsa polać sosem powstałym podczas duszenia i zapiec w piekarniku.

Kurczak w winie
1 kurczak wagi ok. 2 kg, 30 małych cebulek,
200 g grzybów (np. pieczarek, prawdziwków)
1 ząbek czosnku, 3 szalotki
1 butelka czerwonego wina wytrawnego
6 łyżek stołowych oliwy Carbonell
2 łyżki stołowe mąki, sól, pieprz
gałka muszkatołowa, natka pietruszki
Małe cebulki obrać i podsmażyć w rondlu na oliwie do zeszklenia. Wyjąć je, a następnie w tym samym rondlu
na puree dodając jednocześnie<br>mleko, pozostałą oliwę i szczyptę gałki muszkatołowej.<br>Wyłożyć ziemniakami puree dno i boki żaroodpornego naczynia, a na nich pośrodku ułożyć duszonego kurczaka. <br>Ziemniaki i kawałki mięsa polać sosem powstałym podczas duszenia i zapiec w piekarniku.<br><br>&lt;tit&gt;Kurczak w winie&lt;/&gt;<br>1 kurczak wagi ok. 2 kg, 30 małych cebulek,<br>200 g grzybów (np. pieczarek, prawdziwków)<br>1 ząbek czosnku, 3 szalotki<br>1 butelka czerwonego wina wytrawnego<br>6 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>2 łyżki stołowe mąki, sól, pieprz<br>gałka muszkatołowa, natka pietruszki<br>Małe cebulki obrać i podsmażyć w rondlu na oliwie do zeszklenia. Wyjąć je, a następnie w tym samym rondlu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego