Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zagęszczenia go, dodać mąkę rozmieszaną z małą ilością zimnej wody.
Kurczaka podawać na gorąco z sosem, udekorowanego siekaną natką.

Mięso z glazurowanymi warzywami
1 1/2 kg mięsa (szponder wołowy)
2 marchewki, 1 cebula, 1 bouquet garni
4 łyżki oliwy Carbonell
1/2 kieliszka czerwonego wina wytrawnego
300 g małych cebulek, 4 marchwie
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
60 g cukru, sól, pieprz
Cebulę posiekać, 2 marchewki obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać w rondlu 4 łyżki oliwy, dodać cebulki i marchew, a następnie przesmażyć, po czym dolać wino i odparować.
Dodać mięso, lekko je zrumienić, a następnie dolać tyle wody
zagęszczenia go, dodać mąkę rozmieszaną z małą ilością zimnej wody.<br>Kurczaka podawać na gorąco z sosem, udekorowanego siekaną natką.<br><br>&lt;tit&gt;Mięso z glazurowanymi warzywami&lt;/&gt;<br>1 1/2 kg mięsa (szponder wołowy)<br>2 marchewki, 1 cebula, 1 &lt;foreign&gt;bouquet garni&lt;/&gt;<br>4 łyżki oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1/2 kieliszka czerwonego wina wytrawnego<br>300 g małych cebulek, 4 marchwie<br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>60 g cukru, sól, pieprz<br>Cebulę posiekać, 2 marchewki obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać w rondlu 4 łyżki oliwy, dodać cebulki i marchew, a następnie przesmażyć, po czym dolać wino i odparować.<br>Dodać mięso, lekko je zrumienić, a następnie dolać tyle wody
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego