Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
z kobietą, która bez przerwy je ptasie mleczko albo inne czekoladki", czasami jakby bezwiednie po nie sięgnie. Ale chętnie zjadłby jedynie ciasto, które w jego stronach piecze się tylko na specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię, żeby zrobiła "jeża", ale - niestety - nie dała się namówić. Sam, odkąd na zajęciach praktycznych w podstawówce upiekł babkę, podobno "całkiem dobrą", do pieczenia
z kobietą, która bez przerwy je ptasie mleczko albo inne czekoladki", czasami jakby bezwiednie po nie sięgnie. Ale chętnie zjadłby jedynie ciasto, które w jego stronach piecze się tylko na specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię, żeby zrobiła "jeża", ale - niestety - nie dała się namówić. Sam, odkąd na zajęciach praktycznych w podstawówce upiekł babkę, podobno "całkiem dobrą", do pieczenia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego