Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 24
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.
W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy za 4,5 zł. Byłem ciekaw, czy wyjątkowy aromat czosnku nie wyparował kucharzowi podczas gotowania, a o to bardzo łatwo! Wcześniej jednak zamówiłem na przystawkę egzotyczne tzatziki w cenie 6 zł - surówkę z kiszonych i świeżych ogórków w gęstej polewie śmietany z czosnkiem i pieprzem. Danie bardzo, ale to bardzo syte, do którego na dodatek podano
wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.<br>W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy za 4,5 zł. Byłem ciekaw, czy wyjątkowy aromat czosnku nie wyparował kucharzowi podczas gotowania, a o to bardzo łatwo! Wcześniej jednak zamówiłem na przystawkę egzotyczne &lt;foreign&gt;tzatziki&lt;/&gt; w cenie 6 zł - surówkę z kiszonych i świeżych ogórków w gęstej polewie śmietany z czosnkiem i pieprzem. Danie bardzo, ale to bardzo syte, do którego na dodatek podano
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego