warzyw.<br><name type="prod">Przysmak na dobre trawienie</><br>Składniki:<br>1 kilogram chrupiących i lekko kwaskowych jabłek, 4 gruszki (klapsy), 1 niepełna szklanka cukru żelującego, cynamon do smaku, kilka goździków, 1 łyżeczka smażonej skórki pomarańczowej (niekoniecznie), 1 szklanka płatków owsianych, 4 łyżki mieszanki rozgniecionych orzechów i migdałów, pół szklanki mąki, 3 łyżki śmietany, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki cukru, nieco ponad pół kostki masła, trochę wiórków kokosowych do smaku (Wig. Upodobania), kilka kulek lodów waniliowych lub schłodzonej bitej śmietany albo gęstego jogurtu.<br>Przygotowanie<br>* Najpierw przygotuj mus jabłkowo gruszkowy<br>* Umyj owoce i obierz je ze skórki.<br>* Pokrój w dość drobną kostkę i duś na małym ogniu.<br>* Dodaj