Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
temp. 200oC.
Ciasto amarantusowe z jabłkami
Po 1 szklance: mąki pszennej, kaszy manny, płatków owsianych, cukru, poppingu lub nasin amarantusa
1 kg jabłek, cynamon, cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 kostka margaryny lub masła,
bułka tarta do posypania tortownicy.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką formy wsypać połowę przygotowanej mieszaniny, następnie wyłożyć na nią wcześniej obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Przykryć resztą mieszaniny. Na wierzchu równomiernie rozłożyć margarynę (lub mało). Piec 1 godz. i 15 minut.

Owocowa sałatka
Puszka ananasów, 1
temp. 200oC.<br>Ciasto amarantusowe z jabłkami<br>Po 1 szklance: mąki pszennej, kaszy manny, płatków owsianych, cukru, &lt;name type="prod"&gt;poppingu&lt;/&gt; lub nasin &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;<br>1 kg jabłek, cynamon, cukier waniliowy, <br>1 łyżeczka proszku do pieczenia,<br>1 kostka margaryny lub masła,<br>bułka tarta do posypania tortownicy.<br>Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej margaryną i posypanej tartą bułką formy wsypać połowę przygotowanej mieszaniny, następnie wyłożyć na nią wcześniej obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Przykryć resztą mieszaniny. Na wierzchu równomiernie rozłożyć margarynę (lub mało). Piec 1 godz. i 15 minut.<br><br>Owocowa sałatka<br>Puszka ananasów, 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego