Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łuskanych orzechów włoskich
Żelatynę wsyp do małego rondelka, zalej połową szklanki przegotowanej ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na 30-40 minut do napęcznienia. Następnie na małym ogniu, stale mieszając, by dokładnie się rozpuściła, doprowadź do wrzenia. Odstaw w chłodne miejsce, by ostygła do temperatury pokojowej.
Kefir, śmietanę, cukier kryształ i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj w misce i ubij trzepaczką lub mikserem na gładką masę. Nie przerywając ubijania, wąskim strumieniem powoli wlewaj rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Ubijaj jeszcze kilka minut, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita gładka masa. Dokładnie umyj i osącz na papierowym ręczniku owoce. Do tego deseru najlepiej
łuskanych orzechów włoskich<br>Żelatynę wsyp do małego rondelka, zalej połową szklanki przegotowanej ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na 30-40 minut do napęcznienia. Następnie na małym ogniu, stale mieszając, by dokładnie się rozpuściła, doprowadź do wrzenia. Odstaw w chłodne miejsce, by ostygła do temperatury pokojowej.<br>Kefir, śmietanę, cukier kryształ i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj w misce i ubij trzepaczką lub mikserem na gładką masę. Nie przerywając ubijania, wąskim strumieniem powoli wlewaj rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Ubijaj jeszcze kilka minut, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita gładka masa. Dokładnie umyj i osącz na papierowym ręczniku owoce. Do tego deseru najlepiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego