Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odrobinę soku z cytryny.

CIASTO
TORT WINOGRONOWY
Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal
Ciasto:
200 g mąki,
2 łyżki stołowe kakao,
80 g cukru,
1 jajko,
80 g masła,
szczypt proszku do pieczenia
Krem i dekoracja:
400 g winogron,
2 łyżki stołowe żelatyny,
2 jajka,
100 g cukru,
cukier waniliowy,
4 małe kubeczki naturalnego jogurtu,
400 g śmietany,
fistaszki
Wymieszaj mąkę, kakao i cukier, dodaj całe jajko i posiekane masło. Wyrób ciasto, zawiń je w folię i na pół godziny wstaw do lodówki. Następnie wyklej ciastem wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC na 15 minut. Po
odrobinę soku z cytryny.<br>&lt;gap&gt;<br>CIASTO<br>TORT WINOGRONOWY<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>Ciasto: <br>200 g mąki,<br>2 łyżki stołowe kakao,<br>80 g cukru,<br>1 jajko,<br>80 g masła,<br>szczypt proszku do pieczenia<br>Krem i dekoracja:<br>400 g winogron,<br>2 łyżki stołowe żelatyny,<br>2 jajka, <br>100 g cukru,<br>cukier waniliowy,<br>4 małe kubeczki naturalnego jogurtu,<br>400 g śmietany,<br>fistaszki<br>Wymieszaj mąkę, kakao i cukier, dodaj całe jajko i posiekane masło. Wyrób ciasto, zawiń je w folię i na pół godziny wstaw do lodówki. Następnie wyklej ciastem wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC na 15 minut. Po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego