Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ciastem wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC na 15 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
Pod strumieniem bieżącej wody dokładnie umyj winogrona, przekrój każde na pół i jeśli pestki są duże, usuń je.
Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron
ciastem wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC na 15 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. <br>Pod strumieniem bieżącej wody dokładnie umyj winogrona, przekrój każde na pół i jeśli pestki są duże, usuń je.<br>Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego