Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Torcik bezowy
(Z KREMEM CAPUCCINO)
Produkty na 8 porcji:
3 białka, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 torebka cukru waniliowego, 20 dag cukru, 1/2 l kremówki, 2 łyżki kawy cappucino (instant), 5 dag migdałów w słupkach, winogrona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Białka ubij z sokiem z cytryny. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Macę umieść w szprycy i na wyłożonej pergaminem blasze, wyciśnij dwa koła o średnicy ok. 16 cm. Piecz w temp. 125oC przez dwie godziny. Potem ostudź i wyjmij.
2. Ubij n sztywno śmietanę. Dodaj do niej kawę i wymieszaj. Umieść na bezach. Posyp migdałami i winogronami.

Ruskie pierogi
(ZE SMAŻONYM
Torcik bezowy<br>(Z KREMEM CAPUCCINO)<br>Produkty na 8 porcji:<br>3 białka, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 torebka cukru waniliowego, 20 dag cukru, 1/2 l kremówki, 2 łyżki kawy cappucino (instant), 5 dag migdałów w słupkach, winogrona<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Białka ubij z sokiem z cytryny. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Macę umieść w szprycy i na wyłożonej pergaminem blasze, wyciśnij dwa koła o średnicy ok. 16 cm. Piecz w temp. 125oC przez dwie godziny. Potem ostudź i wyjmij.<br>2. Ubij n sztywno śmietanę. Dodaj do niej kawę i wymieszaj. Umieść na bezach. Posyp migdałami i winogronami.<br>&lt;gap&gt;<br> Ruskie pierogi<br>(ZE SMAŻONYM
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego