śmietanę. Polać syropem klonowym i posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.<br>Nasza rada<br>Tort można też polać miodem doprawionym imbirem i cynamonem.<br>Z wiśniami<br><gap><br>Na ciasto<br>70 g mielonych migdałów, 50 g mąki pszennej, 50 g maki ziemniaczanej, 100 g kakao, 4 jajka, 100 g masła, 100 g cukru, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia<br>Krem<br>3/4 l śmietany kremówki, zagęstnik do śmietany, 4 łyżki cukru, duży słoik kompotu z wiśni, 5 łyżek wiśniówki<br>Dekoracja<br>wiórki i listki czekoladowe<br>Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać migdały, kakao, obie maki, proszek do pieczeni. Przełożyć o wyłożonej papierem