oraz startą wanilią. Wymieszać i wstawić do lodówki.<br>Ciasto rozwałkować na grubość 3-5 mm, pokroić radełkiem w romby. Kłaść na blasze wysypanej mąką i piec w piekarniku rozgrzanym do 220oC. Podawać z masą makową.<br>Orzechowo-czekoladowa krajanka<br><gap><br>400 g gorzkiej czekolady, 4 jajka, 90 g masła, 350 g cukru, cukier waniliowy, 120 g mąki, 160 g mielonych orzechów włoskich, tłuszcz do formy<br>Polewa<br>150 g gorzkiej czekolady, 130 g cukru pudru, 15 g masła, 150 g polówek orzechów włoskich<br>Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem. Lekko ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z masą czekoladową