Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.

Owocowe fondue

Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki, z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki, w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać śmietankę, cukier i cukier wanilinowy, mieszając, dobrze podgrzać, sos przelać do salaterek, posypać cynamonem, kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym sosie.

ROLADKI Z SOLI

50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz
Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać
wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.<br><br>&lt;tit&gt;Owocowe fondue&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki, z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki, w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać śmietankę, cukier i cukier wanilinowy, mieszając, dobrze podgrzać, sos przelać do salaterek, posypać cynamonem, kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym sosie.<br><br>&lt;tit&gt;ROLADKI Z SOLI&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz <br>Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego