Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
szprycę i wyciskaj z niej na wysmarowaną tłuszczem blachę niewielkie kleksy, starając się zachować między nimi około 2-centymetrowe odstępy. Wstaw do piekarnika nagranego do temperatury 200oC na około 20 minut, aż lekko się zrumienią. W tym czasie przygotuj krem. Twarde masło zetrzyj na wiórki. Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj jajka i mieszając, doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu przecedź przez sito i odstaw do ostygnięcia. Dodaj masło i wanilię i dokładnie utrzyj lub ubij mikserem na puszysty krem. Upieczone ptysie delikatnie przekłuj i za pomocą szprycy napełnij kremem. Udekoruj cząstkami orzechów włoskich i listkami mięty.
RADA: ptysie, oczywiście w
szprycę i wyciskaj z niej na wysmarowaną tłuszczem blachę niewielkie kleksy, starając się zachować między nimi około 2-centymetrowe odstępy. Wstaw do piekarnika nagranego do temperatury 200oC na około 20 minut, aż lekko się zrumienią. W tym czasie przygotuj krem. Twarde masło zetrzyj na wiórki. Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, dodaj jajka i mieszając, doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu przecedź przez sito i odstaw do ostygnięcia. Dodaj masło i wanilię i dokładnie utrzyj lub ubij mikserem na puszysty krem. Upieczone ptysie delikatnie przekłuj i za pomocą szprycy napełnij kremem. Udekoruj cząstkami orzechów włoskich i listkami mięty.<br>RADA: ptysie, oczywiście w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego