Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie
Nr: 02.03
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
Czeczenii.
gj, reuters


Pączki jak u mamy

Nie zjeść pączka to grzech, szczególnie dziś, w tłusty czwartek. To jedyny dzień w roku, w którym większość z nas nie patrzy na talię czy zaokrąglony brzuszek. Jaki więc powinien być idealny pączek? - Tylko taki zrobiony w domu przez mamę - mówi ŻYCIU mistrz cukiernictwa Janusz Profus, zdobywca brązowego medalu na mistrzostwach świata cukierników w Brnie. Bo ciasteczko z cukierni to nie to samo. Nie ma duszy włożonej doń przez mamę, a poza tym przy ilości trudno upilnować jakości.
Inne cechy dobrego pączka to wielkość i wygląd. - Przede wszystkim nie może być mały i pomarszczony
Czeczenii.&lt;/&gt;<br>&lt;au&gt;gj, reuters&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="news"&gt;<br>&lt;tit&gt;Pączki jak u mamy&lt;/&gt;<br><br>Nie zjeść pączka to grzech, szczególnie dziś, w tłusty czwartek. To jedyny dzień w roku, w którym większość z nas nie patrzy na talię czy zaokrąglony brzuszek. Jaki więc powinien być idealny pączek? - Tylko taki zrobiony w domu przez mamę - mówi ŻYCIU mistrz cukiernictwa Janusz Profus, zdobywca brązowego medalu na mistrzostwach świata cukierników w Brnie. Bo ciasteczko z cukierni to nie to samo. Nie ma duszy włożonej doń przez mamę, a poza tym przy ilości trudno upilnować jakości. <br>Inne cechy dobrego pączka to wielkość i wygląd. - Przede wszystkim nie może być mały i pomarszczony
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego