Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Teraz zdrowie
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
każdy nakładaj łyżeczkę farszu, po czym zlepiaj rogi kwadratu do środka tak, by otrzymać kopertkę.
Bułeczki posmaruj roztrzepanym żółtkiem i piecz około kwadrans, aż osiągną zloty kolor. Najlepsze są lekko ciepłe, podane ze świeżymi pomidorami i ogórkiem.
Wielkanocny indyk
Składniki:
2 piersi z indyka, 2 łyżki masła, łyżki mąki, 3 czubate łyżki rodzynek, 2 garści obranych ze skórki migdałów, 2 soczyste pomarańczki, szczypta curry, sól ziołowa i pieprz do smaku, natka z pietruszki do posypania.
Przygotowanie
Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.
Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i
każdy nakładaj łyżeczkę farszu, po czym zlepiaj rogi kwadratu do środka tak, by otrzymać kopertkę.<br>Bułeczki posmaruj roztrzepanym żółtkiem i piecz około kwadrans, aż osiągną zloty kolor. Najlepsze są lekko ciepłe, podane ze świeżymi pomidorami i ogórkiem.<br>&lt;tit&gt;Wielkanocny indyk&lt;/&gt;<br>Składniki:<br>2 piersi z indyka, 2 łyżki masła, łyżki mąki, 3 czubate łyżki rodzynek, 2 garści obranych ze skórki migdałów, 2 soczyste pomarańczki, szczypta curry, sól ziołowa i pieprz do smaku, natka z pietruszki do posypania.<br>Przygotowanie<br>Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.<br>Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego