Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli mamy -ja testowałem bez papryki) i pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy nie mniej niż 25 minut (trzeba uważać żeby się nie przypaliło). Po ugotowaniu, aby zagęścić gulasz należy w 0,5 szklanki wody rozpuścić 1-2 czubatych dużych łyżek mąki i zawiesinę wlać do gara, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Jeżeli gulasz jest rzadki, ponawiamy operację z rozpuszczoną mąką.
Uwagi:
1. hmmm experyment się udał, nikt się nie zatruł, wszyscy się oblizywali, ale to niech ocenią inni...
2. gulasz ten można spożywać z: chlebem (tak właśnie zrobiliśmy
za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli mamy -ja testowałem bez papryki) i pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy nie mniej niż 25 minut (trzeba uważać żeby się nie przypaliło). Po ugotowaniu, aby zagęścić gulasz należy w 0,5 szklanki wody rozpuścić 1-2 czubatych dużych łyżek mąki i zawiesinę wlać do gara, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Jeżeli gulasz jest rzadki, ponawiamy operację z rozpuszczoną mąką.<br>Uwagi:<br>1. hmmm experyment się udał, nikt się nie zatruł, wszyscy się oblizywali, ale to niech ocenią inni...<br>2. gulasz ten można spożywać z: chlebem (tak właśnie zrobiliśmy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego