Typ tekstu: Książka
Autor: Bartkiewicz Bronisław
Tytuł: Oczyszczanie ścieków przemysłowych
Rok: 2002
podlega na lądzie obróbce uszlachetniającej.
Ryby transportowane ze statków do zakładów przetwórstwa są myte, filetowane, a następnie pozbawiane ości, kręgosłupa i skóry. Czynności te wykonywane są przez automaty. Maszyna do filetowania zużywa 1540l wody na minutę, do usuwania skóry zaś 1015l/min.
Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu i przypraw. Pozostałe popularne zabiegi to wędzenie i produkcja konserw rybnych. Przed przetworzeniem i uszlachetnieniem ryby są rozmrażane.
8.7.2.Pochodzenie, ilość i jakość ścieków
Źródłami ścieków w zakładach przetwórstwa rybnego są wszystkie procesy technologiczne, poczynając od rozmrażania
podlega na lądzie obróbce uszlachetniającej.<br>Ryby transportowane ze statków do zakładów przetwórstwa są myte, filetowane, a następnie pozbawiane ości, kręgosłupa i skóry. Czynności te wykonywane są przez automaty. Maszyna do filetowania zużywa 1540l wody na minutę, do usuwania skóry zaś 1015l/min.<br>Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu i przypraw. Pozostałe popularne zabiegi to wędzenie i produkcja konserw rybnych. Przed przetworzeniem i uszlachetnieniem ryby są rozmrażane.<br>&lt;tit1&gt;8.7.2.Pochodzenie, ilość i jakość ścieków&lt;/&gt;<br>Źródłami ścieków w zakładach przetwórstwa rybnego są wszystkie procesy technologiczne, poczynając od rozmrażania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego