Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
Nakładamy nią tę wspaniałą potrawę nie na talerze, gdzie natychmiast ostygnie, lecz właśnie do kamionkowych miseczek. Tak modne w ostatnich czasach zapiekanki podaje się w naczyniach, w których się zapiekały, warto więc postarać się o ładne. Najlepsze są tzw. kokilki, czyli małe miseczki z kamionki, porcelitu, żaroodpornego szkła, lub muszelki (czyli właściwe kokilki).
Ważnym elementem dekoracji są świece. Muszą być dobrane kolorem do całości i obsadzone w wysokich lichtarzach. Na wieczornych przyjęciach ich chwiejące się płomienie stwarzają nastrój ciepła i spokoju.
Podobnie jak dyskretne precjoza upiększają elegancką damę, tak ładne drobiazgi przydają urody stołowi. Są to takie przedmioty jak solniczki, pieprzniczki
Nakładamy nią tę wspaniałą potrawę nie na talerze, gdzie natychmiast ostygnie, lecz właśnie do kamionkowych miseczek. Tak modne w ostatnich czasach zapiekanki podaje się w naczyniach, w których się zapiekały, warto więc postarać się o ładne. Najlepsze są tzw. kokilki, czyli małe miseczki z kamionki, porcelitu, żaroodpornego szkła, lub muszelki (czyli właściwe kokilki).<br>Ważnym elementem dekoracji są świece. Muszą być dobrane kolorem do całości i obsadzone w wysokich lichtarzach. Na wieczornych przyjęciach ich chwiejące się płomienie stwarzają nastrój ciepła i spokoju.<br>Podobnie jak dyskretne precjoza upiększają elegancką damę, tak ładne drobiazgi przydają urody stołowi. Są to takie przedmioty jak solniczki, pieprzniczki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego