Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 12
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
na odwrót. A zaletą świątecznego stołu w tradycyjnych polskich rodzinach jest przede wszystkim bogactwo składników. To są często rzeczy, których nie jadamy na co dzień - orzechy, bakalie, suszone owoce, mak, miód, zboża, ryby - a dla organizmu niesłychanie przydatne.
Wygląda na to, że ciotka Jadwiga jest rzecznikiem racjonalnego odżywiania się. Ciekawe, dlaczego jest taka gruba - myślę ponuro i przystępuję do ataku:
- A te wszystkie tłuszcze? Pieczony schabik, karp smażony na oleju?
- Zawsze lepiej jest wybierać potrawy z dużą ilością błonnika - pogodnie zgadza się Lucyna Pachocka - dlatego wolę ze świątecznego menu np. rybę po grecku przyrządzaną z dużą ilością warzyw. Czy w galarecie
na odwrót. A zaletą świątecznego stołu w tradycyjnych polskich rodzinach jest przede wszystkim bogactwo składników. To są często rzeczy, których nie jadamy na co dzień - orzechy, bakalie, suszone owoce, mak, miód, zboża, ryby - a dla organizmu niesłychanie przydatne. <br>Wygląda na to, że ciotka Jadwiga jest rzecznikiem racjonalnego odżywiania się. Ciekawe, dlaczego jest taka gruba - myślę ponuro i przystępuję do ataku: <br>- A te wszystkie tłuszcze? Pieczony schabik, karp smażony na oleju? <br>- Zawsze lepiej jest wybierać potrawy z dużą ilością błonnika - pogodnie zgadza się Lucyna Pachocka - dlatego wolę ze świątecznego menu np. rybę po grecku przyrządzaną z dużą ilością warzyw. Czy w galarecie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego