Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kiszoną pokroić, zalać małą ilością wrzątku, dodać boczek i kilka jagód jałowca, gotować do miękkości około godziny. Białą kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku, gotować razem z rozdrobnionymi grzybami około 30-40 min. mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.
Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić do miękkości około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym
kiszoną pokroić, zalać małą ilością wrzątku, dodać boczek i kilka jagód jałowca, gotować do miękkości około godziny. Białą kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku, gotować razem z rozdrobnionymi grzybami około 30-40 min. mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.<br>Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić do miękkości około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego