Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
brokułami.

40 g masła
3 łodygi por
40 g (1/4 szkl.) mąki
350 ml. mleka
100 g startego żółtego sera
sól i biały pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
350 g szynki, pokrojonej w kostkę
40 g mrożonego ciasta francuskiego
1 ubite jajko
1 Masło rozpuścić na patelni, dodać pory i dusić 2-3 minuty, aż zrobią się miękkie. Potem łyżką cedzakową przełożyć je na talerz. Przygotowanie sosu beszamelowego: mąkę wsypać do masła pozostałego na patelni i zrumienić. Następnie powoli wlewać do niej mleko. Podgrzewać, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć.
Szef kuchni radzi
Przed wstawieniem do piekarnika schładzaj ciasto przez 30 minut
brokułami.<br>&lt;gap&gt;<br>40 g masła<br>3 łodygi por<br>40 g (1/4 szkl.) mąki<br>350 ml. mleka<br>100 g startego żółtego sera<br>sól i biały pieprz<br>szczypta gałki muszkatołowej<br>350 g szynki, pokrojonej w kostkę<br>40 g mrożonego ciasta francuskiego<br>1 ubite jajko<br>1 Masło rozpuścić na patelni, dodać pory i dusić 2-3 minuty, aż zrobią się miękkie. Potem łyżką cedzakową przełożyć je na talerz. Przygotowanie sosu beszamelowego: mąkę wsypać do masła pozostałego na patelni i zrumienić. Następnie powoli wlewać do niej mleko. Podgrzewać, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć.<br>Szef kuchni radzi<br>Przed wstawieniem do piekarnika schładzaj ciasto przez 30 minut
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego