Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
tkankach i w narządach wewnętrznych organizmu - jako zbędne dla niego złogi. W ten sposób makrobiotyka interpretuje także powstawanie takich objawów chorobowych, jak otyłość, kamica woreczka żółciowego, kamica nerkowa lub miażdżyca naczyń krwionośnych i inne. Ciekawie brzmi również makrobiotyczna interpretacja powstawania chorób skóry. Uważa się, że większość chorób skóry określanych jako egzemy (również łuszczyca) to po prostu eliminacja toksyn, których organizm nie może wydalać naturalną drogą prze nerki, ponieważ są one chore. Bezpośrednią przyczyną samej choroby nerek jest niezrównoważone pożywienie, które może pochodzić zarówno od przewagi produktów jin, jak również jang. Organizm początkowo stara się odzyskać równowagę poprzez wydalanie nadmiaru jin lub
tkankach i w narządach wewnętrznych organizmu - jako zbędne dla niego złogi. W ten sposób makrobiotyka interpretuje także powstawanie takich objawów chorobowych, jak otyłość, kamica woreczka żółciowego, kamica nerkowa lub miażdżyca naczyń krwionośnych i inne. Ciekawie brzmi również makrobiotyczna interpretacja powstawania chorób skóry. Uważa się, że większość chorób skóry określanych jako egzemy (również łuszczyca) to po prostu eliminacja toksyn, których organizm nie może wydalać naturalną drogą prze nerki, ponieważ są one chore. Bezpośrednią przyczyną samej choroby nerek jest niezrównoważone pożywienie, które może pochodzić zarówno od przewagi produktów jin, jak również jang. Organizm początkowo stara się odzyskać równowagę poprzez wydalanie nadmiaru jin lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego