Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pietruszki, 2 łyżki szczypiorku, 1 łyżka stołowa młodej rzeżuchy, 1 łyżka stołowa posiekanej świeżej bazylii, 1 łodyga selera naciowego pokrojona w cieniutkie plasterki, 10 utartych na włókna rzodkiewek, 4 jajka, oliwa z oliwek, sól i zmielony czarny pieprz.
Do naczynia wbić jajka, dodać 5 łyżek wody i szczyptę soli. Ubić energicznie. W miseczce wmieszać razem wszystkie warzywa. Następnie na teflonowej patelni rozgrzać oliwę, wlać jajka i posypać równomiernie mieszanką warzyw (lekko przyklepać). Smażyć na średnim ogniu 1 - 2 min. aż do ścięcia. Delikatnie odwrócić i smażyć kolejne 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać fetą. Podawać ze
pietruszki, 2 łyżki szczypiorku, 1 łyżka stołowa młodej rzeżuchy, 1 łyżka stołowa posiekanej świeżej bazylii, 1 łodyga selera naciowego pokrojona w cieniutkie plasterki, 10 utartych na włókna rzodkiewek, 4 jajka, oliwa z oliwek, sól i zmielony czarny pieprz.<br>Do naczynia wbić jajka, dodać 5 łyżek wody i szczyptę soli. Ubić energicznie. W miseczce wmieszać razem wszystkie warzywa. Następnie na teflonowej patelni rozgrzać oliwę, wlać jajka i posypać równomiernie mieszanką warzyw (lekko przyklepać). Smażyć na średnim ogniu 1 - 2 min. aż do ścięcia. Delikatnie odwrócić i smażyć kolejne 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać fetą. Podawać ze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego