Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej, zanim ciasto zdąży ostygnąć.
Gotową roladę wyłóż na duży plaski talerz lub półmisek i odstaw, by ostygła. Kiedy będzie już zupełnie zimna, posyp ją, najlepiej przez sitko, by nie było grudek, cukrem pudrem i udekoruj owocami kandyzowanymi lub posyp drobnymi kolorowymi cukiereczkami, ewentualnie startą na drobnej tarce gorzką czekoladą. Możesz ja także przybrać kleksami bitej śmietany w spreju. Przed podaniem pokrój w zgrabne porcje.
RADA: roladę łatwiej uda ci się zwinąć, jeśli ciasto będzie cienkie - powinno mieć około dwóch-trzech centymetrów grubości.
DOBRE RADY
ZUPA
KREM ZIEMNIACZANY

400 g bekonu,
5 ziemniaków,
100
starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej, zanim ciasto zdąży ostygnąć.<br>Gotową roladę wyłóż na duży plaski talerz lub półmisek i odstaw, by ostygła. Kiedy będzie już zupełnie zimna, posyp ją, najlepiej przez sitko, by nie było grudek, cukrem pudrem i udekoruj owocami kandyzowanymi lub posyp drobnymi kolorowymi cukiereczkami, ewentualnie startą na drobnej tarce gorzką czekoladą. Możesz ja także przybrać kleksami bitej śmietany w spreju. Przed podaniem pokrój w zgrabne porcje.<br>RADA: roladę łatwiej uda ci się zwinąć, jeśli ciasto będzie cienkie - powinno mieć około dwóch-trzech centymetrów grubości.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA<br>KREM ZIEMNIACZANY<br>&lt;gap&gt;<br>400 g bekonu,<br>5 ziemniaków,<br>100
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego