Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 04.07
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
kraju (z Warszawy, Bydgoszczy, Łeby, Ożarowa, Poznania, Torunia). Byli też zawodnicy z hotelu Qubus w Gorzowie Wlkp. i z Zespołu Szkół Gas-tronomicznych w tym mieście.
Jury, któremu przewodniczył Francuz Constant Michel Labarre, pierwsze miejsce przyznało Krzysztofowi Komarowi i Sebastianowi Gołębiewskiemu z hotelu Rialto w Warszawie. Na przystawkę przygotowali oni faworek rybny na musie chrzanowym z sałatą z botwiny. Daniem głównym był comber z jelenia na sosie jeżynowym z ziemniaczano-grzybowym sufletem.
Drugie miejsce zdobyli Marcin Szukaj i Łukasz Glez-man z restauracji "Dolce Vita" w Bydgoszczy, a trzecie - Łukasz Pielak i Sylwester Kępiński z hotelu "Bristol" w Warszawie.
Inicjator konkursu
kraju (z Warszawy, Bydgoszczy, Łeby, Ożarowa, Poznania, Torunia). Byli też zawodnicy z hotelu Qubus w Gorzowie Wlkp. i z Zespołu Szkół Gas-tronomicznych w tym mieście. <br>Jury, któremu przewodniczył Francuz Constant Michel Labarre, pierwsze miejsce przyznało Krzysztofowi Komarowi i Sebastianowi Gołębiewskiemu z hotelu Rialto w Warszawie. Na przystawkę przygotowali oni faworek rybny na musie chrzanowym z sałatą z botwiny. Daniem głównym był comber z jelenia na sosie jeżynowym z ziemniaczano-grzybowym sufletem. <br>Drugie miejsce zdobyli Marcin Szukaj i Łukasz Glez-man z restauracji "Dolce Vita" w Bydgoszczy, a trzecie - Łukasz Pielak i Sylwester Kępiński z hotelu "Bristol" w Warszawie. <br>Inicjator konkursu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego