Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do chińskich warzyw, podniesie ich walory smakowe.
OWOCE I WARZYWA 4
Smażenie
Potrawy smażone po chińsku z jednoczesnym ciągłym mieszaniem przyrządza się bardzo szybko, koniecznie w wysokiej temperaturze (na mocno rozgrzanym oleju). Dzięki temu warzywa zachowują swój naturalny smak i witaminy, intensywniej też wchłaniają dodane przyprawy.
WARZYWA PO CHINSKU

450 g mieszanych warzyw (strąki zielonego groszku, cukinia, marchew, cebulka ze szczypiorkiem, kasztany jadalne, strąki czerwonej, żółtej i zielonej papryki, pieczarki, szparagi, miniaturowa kukurydza itp.)
2 łyżki oleju roślinnego
3-4 łyżki sosu chińskiego (patrz: Owoce i warzywa 3)
1 Małym nożem pokroić składniki na kawałki o wym. 7,5 x 0
do chińskich warzyw, podniesie ich walory smakowe.<br>OWOCE I WARZYWA 4<br>Smażenie <br>Potrawy smażone po chińsku z jednoczesnym ciągłym mieszaniem przyrządza się bardzo szybko, koniecznie w wysokiej temperaturze (na mocno rozgrzanym oleju). Dzięki temu warzywa zachowują swój naturalny smak i witaminy, intensywniej też wchłaniają dodane przyprawy.<br>WARZYWA PO CHINSKU<br>&lt;gap&gt;<br>450 g mieszanych warzyw (strąki zielonego groszku, cukinia, marchew, cebulka ze szczypiorkiem, kasztany jadalne, strąki czerwonej, żółtej i zielonej papryki, pieczarki, szparagi, miniaturowa kukurydza itp.)<br>2 łyżki oleju roślinnego<br>3-4 łyżki sosu chińskiego (patrz: Owoce i warzywa 3)<br>1 Małym nożem pokroić składniki na kawałki o wym. 7,5 x 0
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego