do chińskich warzyw, podniesie ich walory smakowe.<br>OWOCE I WARZYWA 4<br>Smażenie <br>Potrawy smażone po chińsku z jednoczesnym ciągłym mieszaniem przyrządza się bardzo szybko, koniecznie w wysokiej temperaturze (na mocno rozgrzanym oleju). Dzięki temu warzywa zachowują swój naturalny smak i witaminy, intensywniej też wchłaniają dodane przyprawy.<br>WARZYWA PO CHINSKU<br><gap><br>450 g mieszanych warzyw (strąki zielonego groszku, cukinia, marchew, cebulka ze szczypiorkiem, kasztany jadalne, strąki czerwonej, żółtej i zielonej papryki, pieczarki, szparagi, miniaturowa kukurydza itp.)<br>2 łyżki oleju roślinnego<br>3-4 łyżki sosu chińskiego (patrz: Owoce i warzywa 3)<br>1 Małym nożem pokroić składniki na kawałki o wym. 7,5 x 0