Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
PRZYGOTOWANIA:
1. Masło, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. Piecz 20 min w temperaturze 200oC.
2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.

Sernik tęczowy
(BEZ PIECZENIA)
Produkty n 20 porcji:
6 serków homogenizowanych, 5 żółtek, 3 szklanki cukru pudru, 50 dag masła, 2 łyżki żelatyny, 4 galaretki owocowe (wiśniowa, cytrynowa, malinowa, agrestowa)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Utrzyj na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami. Masę podziel na 5 porcji.
2. Do pierwszej
PRZYGOTOWANIA:<br>1. Masło, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. Piecz 20 min w temperaturze 200oC.<br>2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.<br>&lt;gap&gt;<br>Sernik tęczowy<br>(BEZ PIECZENIA)<br>Produkty n 20 porcji:<br>6 serków homogenizowanych, 5 żółtek, 3 szklanki cukru pudru, 50 dag masła, 2 łyżki żelatyny, 4 galaretki owocowe (wiśniowa, cytrynowa, malinowa, agrestowa)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Utrzyj na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami. Masę podziel na 5 porcji.<br>2. Do pierwszej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego