4 białka, szklanka kompotu z truskawek (bez owoców), 4 łyżki cukru, 2 galaretki wiśniowe, bita śmietana do dekoracji<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Rozpuść galaretki w połowie wody. Potem odstaw je do schłodzenia. Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaj do nich kompot i cukier. Na końcu dodaj schłodzone, lekko tężejące galaretki. Jeszcze chwilę ubijaj.<br>2. Masę przelej do pucharków. Odstaw, aby stężała. Przed podaniem deser ozdób kleksem z bitej śmietany, świeżą truskawką oraz listkiem mięty.<br><gap> <br>Zapiekanka<br>(Z BIAŁEJ KIEŁBASY)<br>Produkty na 4 porcje:<br>1 kg białej kiełbasy, 2 czerwone cebule, 5 ząbków czosnku, łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji