Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
nagrzanego do 190oC piekarnika na 45 minut. Danie podawaj udekorowane oliwkami i posypane natką pietruszki. Doskonale smakuje z ryżem na sypko lub frytkami.
RADA: mięso będzie delikatne i zyska wyjątkowy smak i aromat, jeśli przed pieczeniem kropisz je odrobiną octu winnego.
DOBRE RADY
ŁAKOCIE
PUDDING ZE ŚLIWKAMI

Ugotuj na mleku gęstą kaszę manna. W trakcie gotowania stale ją mieszaj, by nie powstały grudki.
Suszone śliwki dokładnie opłucz i ugotuj w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny. Ugotowane śliwki osacz, a gdy ostygną, usuń pestki i drobno posiekaj.
Umyj jajko i ostrożnie oddziel białko od żółtka. Dokładnie wymieszaj żółtko z pokrojonymi śliwkami i
nagrzanego do 190oC piekarnika na 45 minut. Danie podawaj udekorowane oliwkami i posypane natką pietruszki. Doskonale smakuje z ryżem na sypko lub frytkami.<br>RADA: mięso będzie delikatne i zyska wyjątkowy smak i aromat, jeśli przed pieczeniem kropisz je odrobiną octu winnego.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ŁAKOCIE <br>PUDDING ZE ŚLIWKAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Ugotuj na mleku gęstą kaszę manna. W trakcie gotowania stale ją mieszaj, by nie powstały grudki.<br>Suszone śliwki dokładnie opłucz i ugotuj w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny. Ugotowane śliwki osacz, a gdy ostygną, usuń pestki i drobno posiekaj.<br>Umyj jajko i ostrożnie oddziel białko od żółtka. Dokładnie wymieszaj żółtko z pokrojonymi śliwkami i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego