dodać mniej wody, wtedy galaretka jest trwalsza.<br>Szklane lub metalowe miseczki odwrócić do góry dnem, cienko posmarować olejem i posypać mąką, kłaść na nie gorące placki, uformować palcami.<br>Białka ubić z cukrem. Tłuszcz rozpuścić, przestudzić i zmiksować z mąką, dodać ubite białka i miód, delikatnie wymieszać, ciasto powinno być jak gęsta śmietana.<br>Galaretkę przygotować z 1 szklanki wody, kiedy zastygnie, pokroić, owoce obrać, pokroić, napełnić zdjęte z miseczek, zastudzone ciastka, posypać orzechami.<br>Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, łyżką wykładać ciasto, formując kółka. Piec w temperaturze około 200oC 5 min., żeby zrumieniły się brzegi.<br><gap><br><br><tit>Kaczka z pomarańczami</><br><gap><br>Kaczkę oczyścić, opłukać, osuszyć