Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
winnego
3/4 filiżanki oliwy Carbonell
200 g zielonych winogron
2 kromki bułki
sól, woda
Chleb namoczyć w wodzie, po czym wyjąć go i lekko odcisnąć.
Czosnek i płatki migdałowe zmiksować, dodając oliwę, ocet i sól.
Zupę wlać do miski i schładzać w lodówce przez dwie godziny.
Jeśli jest zbyt gęsta, można dolać zimnej wody, dla uzyskania
pożądanej konsystencji.
Przed podaniem dodać obrane ze skórki winogrona oraz grzanki
z bułki pokrojonej w kostkę, usmażone na oliwie.

Warzywa po prowansalsku
3 bakłażany średniej wielkości
4 cebule, 2 duże cukinie, 4 pomidory
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
1 łyżka stołowa siekanej natki pietruszki
winnego<br>3/4 filiżanki oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>200 g zielonych winogron<br>2 kromki bułki<br>sól, woda<br>Chleb namoczyć w wodzie, po czym wyjąć go i lekko odcisnąć.<br>Czosnek i płatki migdałowe zmiksować, dodając oliwę, ocet i sól.<br>Zupę wlać do miski i schładzać w lodówce przez dwie godziny.<br>Jeśli jest zbyt gęsta, można dolać zimnej wody, dla uzyskania <br>pożądanej konsystencji.<br>Przed podaniem dodać obrane ze skórki winogrona oraz grzanki<br>z bułki pokrojonej w kostkę, usmażone na oliwie.<br><br>&lt;tit&gt;Warzywa po prowansalsku&lt;/&gt;<br>3 bakłażany średniej wielkości<br>4 cebule, 2 duże cukinie, 4 pomidory<br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1 łyżka stołowa siekanej natki pietruszki
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego