Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
4 osób
4 kromki chleba tostowego, 1 łyżka masła, 200 g sera cheddar, 1/2 łyżeczki Musztardy Kremskiej KAMIS, 1/2 łyżeczki Musztardy Miodowej KAMIS, 1/2 łyżeczki jsnego piwa, sól, Pieprz czarny mielony KAMIS
w rondelku roztopić masło i ser, dodać musztardę, następnie wlać powoli tyle piwa, by powstała gęsta masa. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podgrzać, ale nie dopuścić do zgotowania. Tak przygotowanym kremem posmarować kromki chleba, włożyć do nagrzanego piekarnika i przyrumienić.
Grillowane skrzydełka po indiańsku
Dla 4 osób
1 kg skrzydełek, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka miodu, 4 łyżki Musztardy Ognistej KAMIS, 1/2 łyżeczki
4 osób<br>4 kromki chleba tostowego, 1 łyżka masła, 200 g sera cheddar, 1/2 łyżeczki Musztardy Kremskiej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1/2 łyżeczki Musztardy Miodowej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1/2 łyżeczki jsnego piwa, sól, Pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;<br>w rondelku roztopić masło i ser, dodać musztardę, następnie wlać powoli tyle piwa, by powstała gęsta masa. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podgrzać, ale nie dopuścić do zgotowania. Tak przygotowanym kremem posmarować kromki chleba, włożyć do nagrzanego piekarnika i przyrumienić.<br>Grillowane skrzydełka po indiańsku<br>Dla 4 osób<br>1 kg skrzydełek, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka miodu, 4 łyżki Musztardy Ognistej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1/2 łyżeczki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego