Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.
Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu, dopóki ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj dżemem, możesz też wykorzystać do nadzienia gęste domowe konfitury i ostrożnie zwiń ciasto w rulon, starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej, zanim ciasto zdąży ostygnąć.
Gotową roladę wyłóż na duży plaski talerz lub półmisek i odstaw, by ostygła. Kiedy będzie już zupełnie zimna, posyp ją, najlepiej przez sitko, by nie było grudek, cukrem pudrem i
szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.<br>Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu, dopóki ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj dżemem, możesz też wykorzystać do nadzienia gęste domowe konfitury i ostrożnie zwiń ciasto w rulon, starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej, zanim ciasto zdąży ostygnąć.<br>Gotową roladę wyłóż na duży plaski talerz lub półmisek i odstaw, by ostygła. Kiedy będzie już zupełnie zimna, posyp ją, najlepiej przez sitko, by nie było grudek, cukrem pudrem i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego