Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.
Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią, i wyłóż na duże płaskie naczynie.
Tabliczkę czekolady, najlepiej gorzkiej, i trzy łyżki tłustej śmietany podgrzej na słaby ogniu i mieszaj, aż utworzy się gładka, jednolita masa.
Zdejmij garnek z ognia i odstaw polewę, by lekko ostygł, a następnie połową zalej ptasie mleczko. Kiedy polewa zastygnie, ostrożnie przewróć ptasie mleczko. Wstaw deser do lodówki, by dokładnie zastygł. Przed podaniem pokrój ptasie mleczko w jednakowej wielkości kostkę nożem zanurzonym w gorącej wodzie.
RADA: ptasie mleczko możesz
i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.<br>Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią, i wyłóż na duże płaskie naczynie.<br>Tabliczkę czekolady, najlepiej gorzkiej, i trzy łyżki tłustej śmietany podgrzej na słaby ogniu i mieszaj, aż utworzy się gładka, jednolita masa.<br>Zdejmij garnek z ognia i odstaw polewę, by lekko ostygł, a następnie połową zalej ptasie mleczko. Kiedy polewa zastygnie, ostrożnie przewróć ptasie mleczko. Wstaw deser do lodówki, by dokładnie zastygł. Przed podaniem pokrój ptasie mleczko w jednakowej wielkości kostkę nożem zanurzonym w gorącej wodzie.<br>RADA: ptasie mleczko możesz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego