Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
łyżki soku pomarańczowego, po 1 łyżeczce do kawy whisky oraz miodu, sól
Cebulę obrać, przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, po 1 min wyjąć i osączyć. Szynkę pokroić na kawałki i dwa razy zemleć. Jajka obrać. Masło zmiksować, dodać szynkę, jajka oraz cebulę i zmiksować na krem. Do musu włożyć groszek, koperek, wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 1/2 godz.
Przygotować galaretę: żelatynę zalać winem i pozostawić na 20 min. Do gorącego wywaru dodać napęczniałą żelatynę i rozpuścić. Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3
łyżki soku pomarańczowego, po 1 łyżeczce do kawy whisky oraz miodu, sól<br>Cebulę obrać, przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, po 1 min wyjąć i osączyć. Szynkę pokroić na kawałki i dwa razy zemleć. Jajka obrać. Masło zmiksować, dodać szynkę, jajka oraz cebulę i zmiksować na krem. Do musu włożyć groszek, koperek, wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 1/2 godz.<br>Przygotować galaretę: żelatynę zalać winem i pozostawić na 20 min. Do gorącego wywaru dodać napęczniałą żelatynę i rozpuścić. Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego