Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
natką pietruszki.
frittata z "Fetą"
Opakowanie sera Feta z Mlekovity 20 dag świeżego zielonego groszku; ząbek czosnku drobno posiekany; 2 drobno pokrojone czerwone papryki; 2 łyżki stołowe posiekanego świeżego oregano, 10 jaj lekko ubitych trzepaczka z solą i pieprzem; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek.
Rozgrzać piekarnik do 180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy, wrzucić czosnek i smażyć 15 sekund, następnie dodać paprykę i smażyć przez 5 minut (mieszając). Zestawić z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać
natką pietruszki.<br>frittata z &lt;name type="prod"&gt;"Fetą"&lt;/&gt;<br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt; 20 dag świeżego zielonego groszku; ząbek czosnku drobno posiekany; 2 drobno pokrojone czerwone papryki; 2 łyżki stołowe posiekanego świeżego oregano, 10 jaj lekko ubitych trzepaczka z solą i pieprzem; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek.<br>Rozgrzać piekarnik do 180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy, wrzucić czosnek i smażyć 15 sekund, następnie dodać paprykę i smażyć przez 5 minut (mieszając). Zestawić z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego