wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.<br>Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: zupy-kremy najlepiej smakują przyprawione masłem, doskonałym dodatkiem do nich są grzanki lub groszek ptysiowy.<br><tit>DOBRE RADY</><br>PRZEKĄSKA<br>ZAWIJANIEC Z PAPRYKĄ<br><gap><br>Na ciasto:<br>300 g mąki pszennej,<br>6 g drożdży,<br>1 łyżka oleju,<br>sól<br>Nadzienie :<br>150 g owczego sera,<br>100 g twarogu lub dowolnego miękkiego żółtego sera,<br>1 czerwona cebula,<br>3 łyżki stołowe mleka,<br>czarny mielony pieprz,<br>400 g czerwonej papryki konserwowej,<br>kilka liści