Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
prawidłowym odżywianiu makrobiotycznym, na ogół nie powinna przekraczać 0,5-1 l na dobę. W upalne dni jednak może okazać się za mała i należy wtedy kierować się pragnieniem.

Produkty zwierzęce
Makrobiotyka dopuszcza spożywanie mięsa w ilości 5-10%. Polecane jest bardziej mięso zwierząt wolno żyjących niż zwierząt hodowlanych. Mięso hodowlane jest skażone antybiotykami, używanymi nie tylko w celach leczniczych, ale również psuciu się mięsa w czasie jego przetwarzania. Ponadto mięso hodowlane skażone jest również preparatami hormonalnymi, podawanymi dla przyspieszenia procesu wzrostu żywca.
Należy również wziąć pod uwagę stres, który wyzwala się u zwierząt hodowlanych podczas uboju. Pod wpływem stresu nadnercza
prawidłowym odżywianiu makrobiotycznym, na ogół nie powinna przekraczać 0,5-1 l na dobę. W upalne dni jednak może okazać się za mała i należy wtedy kierować się pragnieniem.<br><br>&lt;tit&gt;Produkty zwierzęce&lt;/&gt;<br>Makrobiotyka dopuszcza spożywanie mięsa w ilości 5-10%. Polecane jest bardziej mięso zwierząt wolno żyjących niż zwierząt hodowlanych. Mięso hodowlane jest skażone antybiotykami, używanymi nie tylko w celach leczniczych, ale również psuciu się mięsa w czasie jego przetwarzania. Ponadto mięso hodowlane skażone jest również preparatami hormonalnymi, podawanymi dla przyspieszenia procesu wzrostu żywca.<br>Należy również wziąć pod uwagę stres, który wyzwala się u zwierząt hodowlanych podczas uboju. Pod wpływem stresu nadnercza
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego