Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
dodać do kleiku ryżowego. Lekko ostudzony kleik wymieszać następnie z sokiem z cytryny oraz serkiem homogenizowanym. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z ostudzonym kleikiem. Krem schłodzić w lodówce. Przed podaniem nałożyć do miseczek, przybrać odłożonymi połówkami orzechów i polać resztą syropu klonowego. Podawać w temperaturze pokojowej.
2. ZESTAW: zupa imbirowa z tofu, odświętna pieczeń orzechowa, warzywa słodko-kwaśne, sałatka z kiełków, chałwa marchewkowa (dla 6 osób)

ZUPA IMBIROWA Z TOFU
1 opakowanie tofu naturalnego lub z warzywami (około 30 dag), 6 szklanek bulionu wegetariańskiego (instant), kawałek świeżego kłącza imbiru (3-4 cm), 3 łyżki szczypiorku, sos sojowy (tamari albo shoyu
dodać do kleiku ryżowego. Lekko ostudzony kleik wymieszać następnie z sokiem z cytryny oraz serkiem homogenizowanym. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z ostudzonym kleikiem. Krem schłodzić w lodówce. Przed podaniem nałożyć do miseczek, przybrać odłożonymi połówkami orzechów i polać resztą syropu klonowego. Podawać w temperaturze pokojowej.<br>2. ZESTAW: zupa imbirowa z tofu, odświętna pieczeń orzechowa, warzywa słodko-kwaśne, sałatka z kiełków, chałwa marchewkowa (dla 6 osób)<br><br>&lt;tit1&gt;ZUPA IMBIROWA Z TOFU&lt;/tit1&gt;<br>1 opakowanie tofu naturalnego lub z warzywami (około 30 dag), 6 szklanek bulionu wegetariańskiego (instant), kawałek świeżego kłącza imbiru (3-4 cm), 3 łyżki szczypiorku, sos sojowy (tamari albo shoyu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego