manną.<br>RADA: deser doskonale smakuje i bardzo efektownie wygląda przybrany bitą śmietaną, najlepiej wyciśniętą z pojemnika, w spreju.<br><tit>DOBRE RADY</><br>SAŁATKA<br>WARZYWNA Z MIĘSEM<br><gap><br>200 g fasoli,<br>2 cebule,<br>300 g baraniny,<br>1 strąk słodkiej papryki,<br>2 pomidory,<br>2 ogórki konserwowe<br>Sos:<br>3 łyżki stołowe oleju,<br>3 łyżki stołowe octu jabłkowego,<br>2 ząbki czosnku,<br>sól i pieprz do smaku,<br>listki bazylii<br>Fasolę wcześniej namoczoną na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, w zimnej wodzie, ugotuj do miękkości, posyp solą do smaku. Możesz również wykorzystać fasolę konserwową, wcześniej odcedzoną z zalewy. Obierz dwie duże cebule i ostrym nożem pokrój je w