Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
wyżej produktów w danym dniu. Zatem winniśmy się ograniczyć tylko do porcji mięsa czy ryby albo tylko do jednego jajka lub tylko do porcji mleka czy sera.
W związku z tym, że produkty pochodzenia zwierzęcego dostarczają nam w pożywieniu przede wszystkim białka, nie należy w tym samym dniu uwzględniać w jadłospisie nasion roślin strączkowych, które również są bogatym źródłem białka, choć pochodzenia roślinnego. Pamiętajmy o tym, że białko zawiera również zboże.
Poznanie cech spożywanych przez nas produktów w kategoriach jin-jang powinno okazać się pomocne w stopniowym nabywaniu umiejętności komponowania zrównoważonych posiłków. Jeżeli początkowo nie potrafimy dostrzegać cech jin lub jang
wyżej produktów w danym dniu. Zatem winniśmy się ograniczyć tylko do porcji mięsa czy ryby albo tylko do jednego jajka lub tylko do porcji mleka czy sera.<br>W związku z tym, że produkty pochodzenia zwierzęcego dostarczają nam w pożywieniu przede wszystkim białka, nie należy w tym samym dniu uwzględniać w jadłospisie nasion roślin strączkowych, które również są bogatym źródłem białka, choć pochodzenia roślinnego. Pamiętajmy o tym, że białko zawiera również zboże.<br>Poznanie cech spożywanych przez nas produktów w kategoriach jin-jang powinno okazać się pomocne w stopniowym nabywaniu umiejętności komponowania zrównoważonych posiłków. Jeżeli początkowo nie potrafimy dostrzegać cech jin lub jang
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego