Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 04
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
ziół. Niech potrawy na twoim talerzu będą kolorowe, tak, aby sprawiały przyjemność nie tylko twojemu podniebieniu, ale również psychice.
Chrupiące kalorie!
Nie ma nic lepszego na świecie niż świeża bułeczka z dżemem truskawkowym na śniadanko! Często jednak wyrzekamy się pieczywa, aby zrzucić kilka kilogramów.
Chleb stanowi codzienny, często podstawowy element jadłospisu większości ludzi. Jest produktem o stosunkowo małej zawartości tłuszczu, natomiast dopiero produkty, które stosujemy do posmarowania chleba i zrobienia kanapek, często dostarczają większej ilości kalorii. Wszystkie rodzaje pieczywa zawierają około 9% białka i stanowią wyśmienite źródło węglowodanów złożonych, skrobi i błonnika pokarmowego. Najpopularniejszym rodzajem pieczywa jest białe, choć istnieje jeszcze
ziół. Niech potrawy na twoim talerzu będą kolorowe, tak, aby sprawiały przyjemność nie tylko twojemu podniebieniu, ale również psychice.<br>Chrupiące kalorie!<br>Nie ma nic lepszego na świecie niż świeża bułeczka z dżemem truskawkowym na śniadanko! Często jednak wyrzekamy się pieczywa, aby zrzucić kilka kilogramów.<br>Chleb stanowi codzienny, często podstawowy element jadłospisu większości ludzi. Jest produktem o stosunkowo małej zawartości tłuszczu, natomiast dopiero produkty, które stosujemy do posmarowania chleba i zrobienia kanapek, często dostarczają większej ilości kalorii. Wszystkie rodzaje pieczywa zawierają około 9% białka i stanowią wyśmienite źródło węglowodanów złożonych, skrobi i błonnika pokarmowego. Najpopularniejszym rodzajem pieczywa jest białe, choć istnieje jeszcze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego