Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
przeżuty w jamie ustnej, gdzie rozpoczyna się proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.
Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno oleje lub oliwa z oliwek.
Po trzecie - umiar i jeszcze raz umiar w jedzeniu orz piciu (zwłaszcza kawy, mocnej herbaty, alkoholu).
Wspomaganie organizmu w walce z chorób jedzeniem określonych pokarmów
przeżuty w jamie ustnej, gdzie rozpoczyna się proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.<br>Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno oleje lub oliwa z oliwek.<br>Po trzecie - umiar i jeszcze raz umiar w jedzeniu orz piciu (zwłaszcza kawy, mocnej herbaty, alkoholu).<br>Wspomaganie organizmu w walce z chorób jedzeniem określonych pokarmów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego