Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
ciosanym stołem, przyniesiono mi ni stąd ni zowąd kartę restauracji... Malesan z Bordeaux (właściciel Bernard Magrez). A nuż to jakaś hybryda francusko-góralska, przeleciało mi przez głowę. Sytuacja szybko wróciła do normy, kiedy okazało się, że to tylko francuska okładka. Środek niestety był swojski.
W "Bacówce" wybór potraw jest ubogi jak mój krewny z Ukrainy. Wszystkie dania mięsne są podawane z grilla, więc ci, którym dym z ogniska nie podchodzi, nie mają w ogóle czego tam szukać. Karczek za 9 zł, szaszłyk wp. za 10, kiełbasa biała w cenie 7,50 zł, kiełbasa serowa(?) też 7,5 zł, kaszanka á 5
ciosanym stołem, przyniesiono mi ni stąd ni zowąd kartę restauracji... Malesan z Bordeaux (właściciel Bernard Magrez). A nuż to jakaś hybryda francusko-góralska, przeleciało mi przez głowę. Sytuacja szybko wróciła do normy, kiedy okazało się, że to tylko francuska okładka. Środek niestety był swojski.<br>W "Bacówce" wybór potraw jest ubogi jak mój krewny z Ukrainy. Wszystkie dania mięsne są podawane z grilla, więc ci, którym dym z ogniska nie podchodzi, nie mają w ogóle czego tam szukać. Karczek za 9 zł, szaszłyk wp. za 10, kiełbasa biała w cenie 7,50 zł, kiełbasa serowa(?) też 7,5 zł, kaszanka á 5
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego